ЖИВОТОТ Е ЕДЕН,
ШТО ПОДЛАБОКО
ГО ОСОЗНАЕМЕ,
стануваме
побогати
Човекот пред сЀ

“Родител, бизнисмен, филантроп, алтруист, ктитор, пред сѐ човек....”

P

оден е на 27 декември 1946 во Скопје, Република Македонија. Оженет е, и има три деца. Бизнис кариерата на Костовски почнува во почетокот на 1970-тите години и до ден денес тој е успешен претприемач, кого го одликува грижа за вработените, целосна посветеност на работата и фер однос и почит кон клиентите.
Трифун Костовски како политичар најмногу го опишува неговото мото „За мене единствена партија е Македонија“. Трифун Костовски животот го посветува на помош на оние на кои им е најпотребна, грижа за науката, културата и уметноста, иако јавноста најмногу го знае по неговото спонзорирање во спортот.


Под мотото „Човекот пред сè“, Трифун Костовски финансира и поддржува голем број невладини организации, болници и социјални институции, хуманитарни и волонтерски активности, постојано донира за операции и лекувања на болни луѓе, а социјално загрозените групи знаат дека во Костовски имаат голем пријател и помош во секое време.

20191209200002

ЧОВЕК ПРЕД СЀ

Надвременски, низвременски и остана безвременски ЧОВЕК ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА. Маж, другар, сопруг, татко, идол на генерации, господин и џентлмен, космополит. Секогаш гордо исправен пред сите предизвици, со крената глава и чиста совест. Како Македонец, во животот се фокусира на вистинското, трајното, исконското.

ФИЛАНТРОП

Онаму каде се даваше најмногу себеси, таму и за себе даваше најмногу, независно од исходот и без никаков интерес. Она што ви е во душата, ќе го почувствува со душа.
Човекољубец, хуманист, мецена, ктитор, безрезервно пожртвуван за ЧОВЕКОТ ПРЕД СЕ. Најпознат по своите хумани дела во македонската историја на донирањето.

СПОРТИСТ

Ако сакате да победите – Остварете ! Ако сакате да остварите – Победете ! Пред се себеси, со активност, витешки здрав дух, спортски натпревар. Живеејќи под мотото „ако се уплашите, ќе изгубите“, се уште е на терен за фудбал кој му е омилен спорт, и во екипата ДИНОСИ дава голови за својот тим.

ХЕДОНИСТ

Највисокиот облик на хедонизмот е хуманоста. Неговата филантропија во уметноста е неговото најголемо богатство, затоа што и самиот ужива во своите уметнички способности. Извонреден вокал, рецитатор, музичар, свири гитара... Пурата и вискито му се секојдневие, и не дозволува животните задоволства да му ги нарушат ниту најтешките моменти во животот.

Practice Areas

Replenish saw living moved light blessed given together green god. Him our. Divide air give creeping said set. Forth night
fourth it called that. Fruitful light signs heaven were good that deep.
area-icon

Car Accidents

Car accidents can happen anywhere : during rush hour on the freeway, in early hours of the morning in your neighborhood.
area-icon

Bankruptcy

A Chapter 7 bankruptcy can eliminate most individual or business unsecured debt. Often referred to as a “liquidation bankruptcy”
area-icon

Family & Matrimonial

Our experienced and compassionate attorneys have handled hundreds of cases involving complex custody and support issues.
area-icon

Estate Administration

When an individual passes away, his or her estate will go through a legal proceeding referred to as estate administration.
area-icon

Litigation Attorneys

Our Litigation practice combines experience of attorneys from Health Law, Commercial, Employment and Personal Litigation.
area-icon

Health Law

The Health Law practice group at Kinglaw and Aronowitz provides comprehensive business and legal services to healthcare.
Спорт

Спортот е најдобар амбасадор на една држава

Како спортски работник, Трифун Костовски успева да ја донесе првата европска титула на ракометен клуб од Македонија.

Врнежливиот 19 мај 2002 година засекогаш ќе гори во срцата на секој Македонец кој таа вечер го почуствува жарот заедно со кометалки! Ракометниот татко на таа група на млади девојки на најдобар начин успеа да ја вивне Македонија кон европскиот ракометен врв и да го започне патот на етаблирање на овој спорт како национална гордост.
Костовски е и голем љубител на фудбалот. Тоа го докажува со своите инвестиции во фудбалскиот клуб Работнички во времето кога тоа им е најпотребно на „Романтичарите“, а денес сеуште рекреативно знае да изигра некоја партија фудбал со пријателите!

19

мај 2002

mkd-114337
kometal-titula-1 (1)
политика

ЗАСЕКОГАШ НЕЗАВИСЕН

Трифун Костовски како политичар најмногу го опишува неговото мото „За мене единствена партија е Македонија“. Во својата работа како независен пратеник, член на многу домашни и меѓународни организации и градоначалник на Скопје, Костовски секогаш на прво место ја става Македонија и нејзините граѓани, нивните потреби, почитувањето на човековите права и достоинството на сите Македонци и земјата на која и го посвети својот живот.

Од 2005 до 2009 година, Скопје беше град кој домаќински се раководеше. Тоа беа времиња на наменско трошење на средства и без партиски вработувања. Времиња кога градот се уште го имаше препознатливиот „шмек“ и пулсираше заедно со Скопјани и нивната уникатност!

Фондација

За човек многу можете да дознаете ако прашате други за него

Извадок од обраќање на МАНУ на 10 септемвреи 2020 година

Фондацијата „Трифун Костовски“, која претставува чин на доброчинство и филантропија на неговиот основач и осведочен пријател на МАНУ, Трифун Костовски, во изминатите повеќе од 20 години од нејзиното основање, разви богата дејност насочена кон финансирање и реализација на многу цели и задачи. Фондацијата доследно ја следи пораката и волјата на нејзиниот фондатор, искажана преку неговата мисла: „Сакам да ги потпомогнам и охрабрам сите оние кои им се завештаа на науките и на уметностите и кои својот труд и дарба ги возвишија во духовни вредности на татковината и на човештвото“.

15

мај 2018

Svecheno odbelezhuvanje na 20-godishninata od osnovanjeto i rabotenjeto na Fondacijata Trifun Kostovski i promocija na izdanieto
fondacija HOME

1

Experience

1

Projects Done

1

Co-operate

1 +

Customers Winner

what clients say

Customer satisfaction is our success. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry Lorem
Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s.

Бизнисмен

Тој поседува искреност и морал, презема иницијативи, има остар ум и цврст карактер, доследен e и дарежлив, има отворен и фер однос кон сите со кои соработува. Ги сака своите работници и добро го познава нивниот темперамент, чувства и карактер. Секогаш отворен за проблемите на своите работници, тој е етичен, визионер, и одлуките ги донесува со ладна глава.

Покрај сите квалитети на лидер, тој е и љубезен, со човечки пристап кон проблемите. Постојано е подготвен за нови деловни предизвици, со конструктивна имагинација, самоуверен, самокритичен, и секогаш искрен.

Тој во бизнисот не игра со политиката. Независен е, мирно спие и нема багаж кој треба да го влече. Не сака да постигнува успеси преку политички игри. Но, на сите треба да им биде јасно дека за правда ќе се бори до крај!

Последни објави