Friday.mk

Македонски мажи кои важат за најголеми филантропи

Филантропијата е повеќе од човечко чувство. Тоа е начин на живот, тоа е воспитување. Да се помога онаму каде помошта е повеќе и од потребна е одлика на големите луѓе, на оние вистинските џентлмени.

Не треба да се има премногу за да се даде. Треба да се има желба и чувство дека треба да се помага.

Во нашата држава има луѓе кои важат за големи филантропи. Еве кои се тие кај нас.

Македонски мажи кои важат за најголеми филантропи

 

Share:

Остави коментар