Признанија и награди

 • Home
 • Признанија и награди

Наградите како потврда но и поттик за нови дела

Наградите и признанијата се голем мотиватор за понатамошна напорна работа.

Тие се ,,spiritus movens“, кој ни го покажува вистинскиот пат до конечниот успех!

 • Награда ЗЛАТНО ПЕРО за 2018, за придонес во спортот доделена од страна на спортски новинари на Југоисточна Европа. (03 Март 2019)
 • Награда МАЖ НА ГОДИНАТА 2018 за трајни вредности (28 Ноември 2018-Тренд Бар-Аеродром)
 • Признание ЗЛАТНО СПОРТСКО ПЕРО доделено од страна на спортските новинари на Југо-источна Европа за развој и придонес во спортот во Република Македонија од осамостојувањето до денес (26 Октомври 2018, Охрид-Инекс Горица Хотел)
 • Награда за особен придонес за градот Битола 2017, од Битолски весник (23 Feb. 2018);
 • Доделена плакета за особен придонес во полето на културата, од Друштво на писатели на Македонија (16 Feb. 2017);
 • Награда за особен придонес за градот Битола 2015, од Битолски весник (26 Feb. 2016);
 • Награда од „SEE A Paris“ во Берлин за најуспешен бизнисмен од Југоисточна Европа (11 June 2015);
 • Државна награда за хуманост „Мајка Тереза“ (26 Aug. 2014);
 • Благодарница од Исламската Религиозна Заедница во Дебар, за многубројните донации за конструкција и реставрација на Исламско-религиски објекти (Oct. 2013);
 • „Св. Наумски Крст“ благодарница во сферата на донации, доделена од страна на Македонската Ортодоксна Црква (2011);
 • Награда за Најдобар Менаџер од Југоисточна Европа од Проф. Мустафа Оманович, Претседател на Одборот на Комисија за избор на најдобар менаџер од Југоисточна Европа во Сараево. (06 July 2006);
 • „Климент Охридски“ награда за достигнувања во сферата на науката, уметноста и културата како и хуманитарна работа (2004);
 • Ктитор на катедралната црква „Св. Богородица“, заштитник на Скопје;
 • Финансирање и поддршка на голем број невладини организации, болници и социјални институции, хуманитарни и волонтерски активности, донации за операции и лекувања на болни луѓе како и донации насочени кон социјално загрозени групи;
 • Спонзорства за едукација на млади музичари и артисти;
 • Спонзорства за зачувување и реставрација на културно-историски споменици;
 • Спонзорства за светите места на Македонската Ортодоксна Црква;
 • Донации за важни активности и објекти во Скопје (улица „Водњанска“, кеј „13-ти ноември“, булевар „Маркс и Енгелс“, споменикот на Мајка Тереза, инфраструктура во неколку училишта, гимназии, факултети и села) во Скопје како и во и други градови во Македонија.