Friday.mk

Стилот наТрифун Костовски

Трифун Костовски беше наш гостин во Џентлмен Магазин во вчерашната емисија на МРТ1. Според многумина овој човек е вистински џентлмен со светски вредности. Космополит во секоја смисла на зборот. Секогаш дотеран, секогаш умерен, како што и го личи еден човек од негови размери.

Во Џентлмен Магазин зборувавме на неколку теми, теми кои сите ги интересираат. За неговиот живот, за неговиот стил, за Скопје, за масонеријата.

Роден на прашните улици во Скопје. Школуван кајнас. Како што вели самиот, работи од мали нозе, носел вреќи цемент, растоварал камиони. Тоа е неговиот пат до почетокот на неговиот успех. Заминува за Австрија, каде работи и твори.

https://friday.mk/stilot-natrifun-kostovski-foto/

Share:

Остави коментар