Во чест на Славко Јаневски

Во аголот на моето интимно катче во канцеларијата се сместени двајцата најголеми доајени во македонската литература. Таткото на македонскиот литературен јазик – Блаже Конески и човекот, мој скопјанец по потекло, писател, обожавател на поезија, сликар вооружен со сите човечки позитивни особини и боем – Славко Јаневски. Денеска, 11.01.2021 година одбележуваме 101 година од неговото раѓање.

Вечна ти слава мој пријателе!

Share:

Остави коментар