Author: admin

Закрепнување на Македонската економија

Погодени од пандемијата која ни се случи во 2020 година, посебно на економски план, Светската Банка предвидува дека Македонија со своето ниво на БДП ќе се врати на ниво од 2019 година, после цели две години. Јас лично се сомневам во ова предвидување за брзо рестартирање на економијата, бидејќи најпрво пандемијата и понатаму беснее низ […]
Повеќе

Friday.mk

Стилот наТрифун Костовски Трифун Костовски беше наш гостин во Џентлмен Магазин во вчерашната емисија на МРТ1. Според многумина овој човек е вистински џентлмен со светски вредности. Космополит во секоја смисла на зборот. Секогаш дотеран, секогаш умерен, како што и го личи еден човек од негови размери. Во Џентлмен Магазин зборувавме на неколку теми, теми кои […]
Повеќе

СОСЕДСКИ ОДНОСИ

Почитувани, На денешен ден во 1992 година, Владата на Република Бугарија, ја призна Република Македонија за суверена и независна држава. Бугарија беше првата земја која ја призна самостојноста на Македонија. За ваквиот гест вечно сме им благодарни. Минаа 19 години, и нештата меѓу нашите две држави се свртеа до степен на непријателство. Причини за ваквата […]
Повеќе

Friday.mk

Македонски мажи кои важат за најголеми филантропи Филантропијата е повеќе од човечко чувство. Тоа е начин на живот, тоа е воспитување. Да се помога онаму каде помошта е повеќе и од потребна е одлика на големите луѓе, на оние вистинските џентлмени. Не треба да се има премногу за да се даде. Треба да се има […]
Повеќе

Press 3

What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also […]
Повеќе

Perss 2

What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also […]
Повеќе