Денеска е Свети Стефан ! За многу години слава и вечно име

  • Home
  • Новости
  • Денеска е Свети Стефан ! За многу години слава и вечно име

Почитувани пријатели,
Денеска 9 јануари, ние верниците од православната вера го празнуваме Свети Стефан.
Светец кој длабоко се врежал во меморијата на нас христијаните во целиот свет. Првомаченик од седумте свештеници кои служеле во црквата во Ерусалим и кој е убиен бранејќи ги името и делото на Исус Христос. Овој настан се случува на почетокот на петиот век од Новата ера.
Ја користам оваа можност да ви го честитам овој празник, посебно на пријателите кои го носат името Стефан и го чествуваат како именден или слава.
Во оваа прилика го честитам именденот на мојот брат Стефан.
Брате вечно име и вечна слава.

Share:

Остави коментар