Бела Книга – Отчет за сработеното како градоначалник од 2005 до 2009 година

  • Home
  • Новости
  • Бела Книга – Отчет за сработеното како градоначалник од 2005 до 2009 година

Во изминативе четири години Скопје од минусно салдо како град, достигна до степен на самостојно формирање на буџет. Ако градот Скопје порано беше најнепосакуван партнер на сите компании, денес градот е посакуван партнер за соработка.

Од буџетот на Република Македонија, односно од парите на граѓаните од ДДВ за градот се одвојува 0,02 проценти, а од персоналниот данок 0,03 отсто.

БЕЛА КНИГА

Share:

Остави коментар