Зборот од Блаже Конески

Чувај го зборот добро врзан

Како необучен коњ

Што знае

да каса, да клоца, да мава

Чувај го !

Зашто

aко го пуштиш така

разоглавен по чаирите

којзнае која луда глава

ќе посака да го јава.

Share:

Остави коментар